Fónagy Vendégház és Csepregi Éva
AZ ÖNÖK VENDÉGLÁTÓJA

FÓNAGY ISTVÁN

Vácnál, hol a Duna túljut a Börzsöny és a Cserhát hegységén, és a folyóhoz lefutó dombságok lábánál átkelésre is mód nyílott, 9 évszázaddal ezelőtt város született. Korábban e vidék a honfoglaló fejedelmek szálláshelye is volt majd első szent királyunk István elhatározásából püspökség alakult itt. Vác mindig is a nagy szellemi központok vonzáskörzetében élt, de megőrizte egyéni varázsát a régi és az új jól megfér egymás mellett. Kitűnő közlekedése, vendégszerető közönsége okán növekszik a város idegenforgalmi szerepe, ami nagyon szép barokk műemlékeinek is köszönhető.

Vendégházunkat az év minden szakában sokan felkeresik, hiszen a strand, a Duna-korzó, a tenisz- center, a Püspökség, a Belváros, a kerékpárút mind a vendégé. Vendégeinket családias környezetben, előzékeny kiszolgálással várjuk. Kényelmes apartmanjainak 12 fő részére biztosítanak nyugodt zavartalan pihenést, kikapcsolódást. Szép előkert, saját parkoló, hideg-meleg vizes fürdőszobák, színes TV, telefon áll a vendégek rendelkezésére. Kerékpár bérlési lehetőséggel is szolgálni tudunk.

101 éves borpincénk

101 éves borpincénk méltóan mutatja be a magyar borkultúrát, tájegységenként tagolva. Természetesen egy pohár borra mindig vendégünk lehet. Mozgáskorlátozott, betegkocsihoz kötődő vendégeket is nagy-nagy szeretettel várunk. Háziállatként kutya a vendégházba behozható. Igény szerint teljes ellátást tudunk biztosítani.

Egyedi, történelmi Borpincénkben a 22 magyar borvidék kiemelkedő minőségű borait széles választékban kínáljuk, hűen az Első Váci Borház névhez. Mindehhez ízletes borkorcsolyát szolgálunk fel.

Mediterrán hangulatú kerthelyiségben megrendezésre kerülő képzőművészeti tárlatok, zenei estek és író-olvasó találkozók érdemelnek különös figyelmet.